UPPDATERAT PROGRAM KOMMER ANDRA HÄLFTEN AV AUGUSTI

För resorna gäller medlemskap i Senioruniversitetet.
Anmälan är bindande och reservlistor upprättas. Vi bekräftar deltagande VID ANMÄLAN och gör brevutskick med all information ca 14 dagar före avresa och resan betalas då omgående till bank-gironummer 5124-6981. Start från Församlingshemmet på Sveagatan i Varberg om inget annat anges. Påstigning kan även ske vid Järnvägsstationen i Veddige och skall anges vid anmälan. Särskilda behov, allergier  o dyl anmäls i god tid. Vid avanmälan senast en vecka före avresa kan egen ersättare medfölja, eller erbjuds platsen till person från väntelistan om sådan finns. Återbetalning av förbeställda biljetter, mat eller entrébiljetter kan vi tyvärr inte göra om ersättare inte kan hittas.


OBS!! Anmälningar görs på nedanstående formulär (då sänds din anmälan direkt till VSU) alternativt till Senioruniversitetets expedition tel 87300 eller info@vsu.se. 

Reseansvariga och kontaktpersoner är:
Lena Kolbeck     
Jan Persson          070-920 57 66
Onsdagen den 30 maj 2018 - avresa 08.00
Resa till Frederiksborg Slott utanför Helsingör

Vi reser till Danmark och besöker Frederiksborg Slott, som ligger ett par mil utanför Helsingör. Slottet, som även hyser Det Nationalhistoriska Museum, omges av en vacker slottsträdgård gjord i barockstil. Slottet är från 1600-talet och uppfördes av den danske kungen Christian IV och är det största renässans-slottet i Skandinavien. Här finns massor av spännande arkitektur och hantverk i bästa renässansstil. Det Nationalhistoriska Museum har huserat på slottet sedan 1878 och här finns 500 år av dansk historia genom porträtt, målningar, möbler och skulpturer. Vi får en guidad visning och även tillfälle att besöka Nationalhistoriska Museum. Vi äter lunch på Spisestedet Leonora i anslutning till slottet.

Efter besöket på Frederiksborg Slott åker vi till Helsingör där vi har egen tid för shopping. Vi beräknas vara tillbaka i Varberg cirka klockan 19.45.
Pris:  790 kronor per person
I priset ingår bussresa, färjeavgifter, dansk vägmoms, entré och guidad visning av slottet, morgonkaffe på Erikslund och lunch (varmrätt).
OBS! Glöm inte ID-handling! (körkort, pass). Alla måste kunna legitimera sig med giltig ID-handling.
Vi vill ha Din anmälan senast den 3 maj 2018
Du får kallelse och inbetalningskort i god tid före avresan.

Lördag 30 juni - avresa kl 08.30
Antikresa till Bohuslän med Peter Börjesson som guide
Vi reser till Uddevalla dit vi anländer vid 10-tiden. Vi besöker där två antikvitetsaffärer. Efter att ha tittat och kanske också funnit något vi absolut vill ha med oss hem, fortsätter vi till Gustafsbergs Badortsrestaurang för lunch. Gustafsberg är Sveriges äldsta kurort med anor från 1700-talet och fantast-iskt vackra omgivningar med promenadstråk, gamla fina byggnader och en omtyckt strandpromenad. Efter lunchen finns tid att promenera runt och titta på omgivningarna. Därefter far vi mot Lilla Edet där vi besöker Johan Engbergs Antiklada fylld med otroligt mycket fint, knäppt och snyggt. Vi beräknas vara tillbaka i Varberg vid 18-tiden.
Pris: 530 kronor per person
I priset ingår bussresa och lunch.
Vi vill ha Din anmälan senast den 12 juni 2018.
Du får kallelse och inbetalningskort i god tid före avresan.
 
VÄLKOMMEN TILL VÅRA RESOR!