Frederiksborgs slott 2018


Onsdagen den 30 maj 2018 lämnade vi Varberg för att resa till Frederiksborgs slott i Hilleröd. Vädret var strålande när vi lämnade Varberg. Vi gjorde ett stopp i Erikslund där vi serverades fralla och kaffe. Vi turade över till Helsingör och åkte genom vacker lövskog mot Hilleröd och till Frederiksborgs slott. Ett slott som var magnifikt på alla sätt och som bl.a. rymmer Det Nationalhistoriske Museum med målningar, möbler och skulpturer som belyser mer än 500 år av dansk historia. Dessutom finns en imponerande barockträdgård.

Efter den guidade visningen begav vi oss till Spisestedet Leonora där vi fick en utsökt måltid.

Vi körde därefter mot Helsingör där vi hade egen tid innan vi satte oss i bussen för att åka hem till Varberg dit vi ankom klockan 20.00.
Vid pennan: Lena Kolbeck  

änglaljus 8 december 2017

Så här presenteras Änglaljus:
En julotta på vaken tid. Änglaljus är en konsertupplevelse där alla fem sinnen stimuleras som sammanförs i en elegant musikalisk förpackning!
Fredagen den 8 december kommer vi att minnas, vi som satt i en full- satt kyrka, Tyska Kyrkan i Göteborg. Förväntningarna inför denna julkonsert var stora. I god tid kom vi till Göteborg, bussen stannade precis utanför kyrkan och vi väntade snällt i kön i näst inttill storm-väder för att komma in i kyrkan. Men vad gjorde det? Väl inne i kyrkan var många levande ljus tända, små söta flickor delade ut pepparkakor och hälsade oss välkomna. Det var en strålande, fan-tastisk konsert. John Kluge, operasångare - tenor, sjöng tillsammans med kör och solister och ingen satt oberörd i bänkarna då t ex Santa Lucia framfördes på italienska, när hela kyrkan tillsammans sjöng Stilla natt, när Linda Lampenius fullständigt släppte loss den finska musiken på sin fiol. Sonja Aldén sjöng både egen och andras  musik.
Nedanstående har John Kluge skrivit om föreställningen från sin horisont:

Vilken konsertkväll igår (8/12). Härligt att vara hemma i sin hem-stad.
Underbara publik - Tusen tack för de långa stående ovationerna
som aldrig tycktes vilja ta slut Ni skämde bort oss!!

Stort tack Sonja Aldén, Linda Brava Lampenius, Carina E. Nilsson för ytterligare en härlig konsertkväll.

Stort tack - Maestro Ingemar Tessin och Smyrna Symfoniorkester. Ni låter fantastiskt!!!!

Stort tack - Dirigent Pia Johansson och kören Kärra Nå´n för mycket fina och klangfyllda körsånger!!!

Stort tack - Gunilla Törnqvist för vacker läsning!


Julkram ...   

Vi säger stor tack till Lena och Jan som har ordnat resan. Gärna en repris nästa år!

Vid pennan: Ingela Lydh