MEDLEMSMÖTEN HÖSTEN 2018

Lokal:        Varbergs Teater - om ej annat anges
Tid:            Kl 14.00
Entré:         70:- om inget annat anges
                    Kaffe är inkluderat!


Observera att från och med höstens första medlemsmöte är det – som namnet anger – ett rent medlemsmöte. Medlemskap i VSU krävs för deltagande i verksamheten.

 


Torsdag 20 september
Träslövsläge vad är det? Hur pratar man där?

Lite av varje om denna underbara kustpärla kommer Boo Larsson att kåsera om och har vi tur kanske en allsång på läjesboa.

Det annonserade framträdandet i Beatels fotspår, utgår p.g.a. familjesjäl och ersätts med ovanstående ämne.


Torsdag 18 oktober
Från grav-valvs-varligt till dödskul
Lennart Palm, den kände radioprofilen från Lerum berättar att allt började med Lill Babs, nyligen avliden. Lennart är musiker och ordnade julkonserter i landets kyrkor tillsammans med henne. Av ren nyfikenhet frågade han vaktmästaren i varje kyrka om de hade något speciellt för just den kyrkan. Ofta fanns det ett silversmycke eller en dopfunt med en egen historia och på ett ställe låg under altaret flera vackra kistor. Lennart kommer att kåsera runt sitt intresse för grav-valv och vad han hittar under kyrk-golven. Med bilder och beskrivningar visar han hur högt uppsatta personer kunde begravas i fantastiska konstverk – som tog år att tillverka. Många har naturligtvis påverkats av tidens tand och därför har ett flertal genomgått renovering genom Lennart Palms försorg. 


Torsdag 6 december kl 13.00 - Jullunch  
Som vi tidigare meddelat kommer vi att ha en medlemslunch där vi tillsammans kommer att äta en jultallrik och gemensamt avsluta höstterminens verksamhet. Vårlunchen avnjöts på det anrika gamla Societetshuset, för vilket vi fick stor uppskattning och där kommer även jullunchen att serveras.

Anmälan görs som vanligt via E-post info@vsu.se, Hemsidan vsu.se per telefon 0340-87300 (telefonsvarare utanför expeditionstiden).
Pris per person 150:- inkl måltidsdricka. För de som så önskar finns det möjlighet att köpa till vin eller starköl.
Kontant betalning!!!! Ta gärna med dig jämna pengar!!!!
Välkomna till en trivsam avslutning på höstterminens aktiviteter.