MEDLEMSMÖTEN HÖSTEN 2018

Lokal:        Varbergs Teater - om ej annat anges
Tid:            Kl 14.00
Entré:         70:- om inget annat anges
                    Kaffe är inkluderat!


Observera att från och med höstens första medlemsmöte är det – som namnet anger – ett rent medlemsmöte. Medlemskap i VSU krävs för deltagande i verksamheten.

 


Torsdag 20 september
I Beatles fotspår
Musikalisk resa om The Beatles, deras liv, musik och  staden Liverpool. Musikaliskt innehåll  med både inspelad musik och liveframträdande av Stefan och Jan från POP Visionärerna.

Torsdag 18 oktober
Från grav-valvs-varligt till dödskul
Lennart Palm, den kände radioprofilen från Lerum berättar att allt började med Lill Babs, nyligen avliden. Lennart är musiker och ordnade julkonserter i landets kyrkor tillsammans med henne. Av ren nyfikenhet frågade han vaktmästaren i varje kyrka om de hade något speciellt för just den kyrkan. Ofta fanns det ett silversmycke eller en dopfunt med en egen historia och på ett ställe låg under altaret flera vackra kistor. Lennart kommer att kåsera runt sitt intresse för grav-valv och vad han hittar under kyrk-golven. Med bilder och beskrivningar visar han hur högt uppsatta personer kunde begravas i fantastiska konstverk – som tog år att tillverka. Många har naturligtvis påverkats av tidens tand och därför har ett flertal genomgått renovering genom Lennart Palms försorg. 

November - Jullunch
Under november månad kommer vi att ha en medlemslunch då vi tillsammans kommer att äta en jultallrik. Vi kommer också att bjuda på någon form av lättsam underhållning. När och var är inte bestämt ännu men så snart det är klart kommer informationen att finnas på denna sida.