UPPDATERAT PROGRAM KOMMER ANDRA HÄLFTEN AV AUGUSTI


 

Lokal:        Lilla Teatern, Komedianten - om ej annat anges
Tid:            Kl 14.00
Entré:         50:- om inget annat anges

 

Tisdag 6 februari
Extra medlemsmöte
För presentation och godkännande av ändringar i VSU:s stadgar.
Efter mötet träffar vi Gillis Edman.

Gillis Edman Gillis Edman

”Livets spännande mångfald och spännande helhet – tankar i en begravningsentreprenörs huvud”
 
”Jag återkommer alltid till människan – ingenting är lika fascinerande.”

Gillis Edman skapade en av Sveriges mest framgångsrika och omtyckta begravningsbyråer. I mer än 40 år har hans samtal, föreläsningar och mentorskap hjälpt människor.

Gillis Edman lämnar ingen oberörd, ung som gammal. Föreläsningar och samtal har ofta existentiellt fokus och många upplever hur de plötsligt får nya insikter när de vågar närma sig det allvarstyngda och oundvikliga.
”Ibland skrattar jag gott åt att folk ser mig som ’dödens budbärare’. Samtal om döden ger ju livslust! Och påminner om vad som egentligen är viktigt… Jag ser mig nog hellre som livets budbärare!”
Ingen förhandsanmälan!


Tisdag 6 mars
Årsmöte
Efter årsmötesförhandlingarna håller varbergsförfattaren och nesofilen (=ö-älskaren) Anders Källgård ett föredrag om öar. Han utgår från sin senaste bok, ”Nära Nauru – varför vi behöver öar”, och visar bilder från både arktiska öar och söderhavsöar. Ön Nauru, i Söderhavet, är världens minsta republik, med en fascinerande men också skrämmande historia. Vi hoppas och tror att det blir ett tänkvärt och lärorikt, men ibland också roligt, föredrag.
Ingen förhandsanmälan!

Måndag 23 april  OBS! VARBERGS TEATER
En musikalisk resa med Quartetto Pianissimo
under ledning av Fernando Lorca
En resa genom tidernas mest uppskattade och storartade operaklassiker baserade på litterära verk. En musikalisk berg- och dalbana genom kärlekshistorier och ikoniska livsöden, från känslosam romantik till salongsintriger, från Mozart till Verdi. Ensemblen ger allt av sig själva och lockar till både skratt och rysningar. En härlig upplevelse utöver det vanliga!
Quartetto Pianissimo består av:
 Mona-Lisa Algar, sopran
Fernando Lorca, baryton
Henrik Kilhamn, piano  
Hanna Bendz, cello
Ingen förhandsanmälan! Öppen föreläsning.
 Pris: 50:- för medlemmar, 100:- för icke medlemmar.

Torsdag 3 maj kl 13.30
Vårlunch för VSU:s medlemmar
Sköna maj välkommen ….
Vi kommer att hålla den traditionella vårlunchen på Societeten. Vi ser fram emot ännu en trevlig vårlunch med underhållning av Göran Sjöwall och en god lunch. Pris per medlem är 150:- och då serveras en varmrätt, sallad, måltidsdricka, bröd, kaffe och en kaka. Tänk på att det är kontant betalning!! Anmälningar görs som tidigare via expeditionen alternativt E-post eller på vår Hemsida.


VÄLKOMMEN TILL VÅRA MÅNADSTRÄFFAR !