Om du undrar varför du får frågan "Är du en robot" så gäller det den ökade säkerheten. Direktiv  kommer från vårt samarbete med vår leverantör. Det är bara att kryssa i "jag är inte en robot" och sedan sända iväg meddelandet. Läs mer under fliken Aktuellt.
Så här fungerar det:
Robotfiltret består av ett test som är enkelt att lösa för människor men desto svårare för automatiska program, robotar. När du kryssar för rutan “Jag är inte en robot” längst ner i formuläret sker slumpmässiga kontroller och en serie bilder visas för besökaren, som då måste tolka bilderna och skriva in svaret i ett fält, för att kunna skicka in sitt formulärsvar. När Google sedan känner igen en användare slipper de utföra testet och behöver bara kryssa för rutan för att skicka sitt svarHösten 2019 och våren 2020

Nu är hela programmet för vårens verksamhet klar.
Så snart programmet är tryckt kan ni läsa under flikarna vilka kurser, resor, föreläsningar och andra arrangemang som vi erbjuder. Vi kommer att återgå till att skicka ut tryckt programhäfte samt finnas med i
Folkuniversitets tryckta kursprogram. Så håll ögonen öppna.

Om du har frågor angående kurserna kan du kontakta Thore Solum. 070-546 17 06, på torsdagar mellan 10 och 12. Alternativt skicka din fråga via E-post till thore.solum@gmail.com.


Observera att att vi erbjuder ett flertal nya kurser samt två miniseminarium.

Tre  medlemsföreläsningar är inbokade som vi hoppas ska intressera er alla.

Många tog tillfället i akt och besökte medlemsträffarna på Ljuspunkten.  Under trevliga former diskuterades föreningens verksamhet idag och i framtiden. En del beslut togs bland annat att vårt informationmaterial läggs ut i lokalen Ljuspunkten. Vi återkommer med dessa arrangemang under nästa år.


Samarbete med Kulturförvaltningen / Kulturhuset Komedianten
Den 22:e november är vi inbjudna till visning av Peter Echer´s utställning  DSM 6:66 - Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.
Ecker verkar i gränslandet mellan psykologi, oförklarliga fenomen och ritualer.I sin utställning DSM 6:66 väcker han frågor om strategier för mental överlevnad genom att undersöka olika medicinska traditioner och åkallande av övernaturliga krafter.

Förmiddagen inleds med fika klockan 10.30 och därefter kommer Konstpedagog Jenny Forsgren att visa utställningen. 
Anmälan sker via info@vsu.se
Samarbetet innebär även att vi fortsättningsvis blir inbjudna till fika och visning av nästa års utställare.

Vi planerar också att, under våren,  i samarbete med Jenny Forsgren påbörja tre miniseminarium.


Vi avslutar årets aktiviteter 2019 med gemensam Jullunch på Societen den 5: december. Klockan 12.00 öppnar vi för mingel och 13.00 serveras lunchen. Därefter underhåller Douglas Möller oss med musikprogrammet "Visor och Beatles".
Kostnad 150 kronor per person.
Anmälning görs på vsu@se