Om du undrar varför du får frågan "Är du en robot" så gäller det den ökade säkerheten. Direktiv  kommer från vårt samarbete med vår leverantör. Det är bara att kryssa i "jag är inte en robot" och sedan sända iväg meddelandet. Läs mer under fliken Aktuellt.
Så här fungerar det:
Robotfiltret består av ett test som är enkelt att lösa för människor men desto svårare för automatiska program, robotar. När du kryssar för rutan “Jag är inte en robot” längst ner i formuläret sker slumpmässiga kontroller och en serie bilder visas för besökaren, som då måste tolka bilderna och skriva in svaret i ett fält, för att kunna skicka in sitt formulärsvar. När Google sedan känner igen en användare slipper de utföra testet och behöver bara kryssa för rutan för att skicka sitt svarVåren 2020
Vårens program är sedan några veckor utskickat och många har anmält sig till våra aktiviteter. Några kurser är fulltecknade men inte alla så det finns fortfarande plats för er som glömt att anmäla er. Ni som är intresserade av att börja med ett nytt språk, friska upp kunskaperna om rock eller fundera kring vardagsfilosofiska frågor passa på nu.
Detsamm gäller för våra resor. Resan till Andrew Lloyd Webber Gala är fulltecknad men inte övriga resmål.

Tre  medlemsföreläsningar är inbokade som vi hoppas ska intressera er alla.

Aktuellt under januari månad är Föreläsningen torsdagen den 30:e januari då
Thore Solum, amatörhistoriker och docent, kommer att tala om "Kung Magnus och drottning Blanka på Varberg slott"

Att fästningen under kort tid i början av 1300-talet kan kallas slott förklaras av att Varberg under denna tid var det viktigaste norsk-svenska maktcentret och det unga kungaparet åtminstone en del av tiden bodde här. 
Uppfattningarna om orsaker och följder av detta har lika många varianter som det finns författare om saken. Inte minst därför är temat så spännande.
OBS! Lokal Lilla Teatern (ingång från Biblioteket). Ingen anmälan krävs


Fredagen den 21:e februari klockan 10.30 får vi en enskild  visning av utställningen Anders Sunna – Exploration Target – Area Infected på Varbergs konsthall. Förmiddagen inleds med fika.
Detta är en av de större separatutställningar med konstnären och sameaktivisten Anders Sunna (f. 1985, Kieksiäisvaara).
I sin konst utforskar han sin nordsamiska bakgrund och vad det betyder att vara same i Sverige. Ofta arbetar Sunna med utgångspunkt i sin egen släkthistoria för att medvetandegöra motståndet och rasismen mot samer ur ett historiskt och samtida perspektiv.
Anmälan via mail.